Bo Brans Brabant - Bekkenfysiotherapeut.

Sinds begin 2022 werkt ik bij ICL Fysio als reguliere- en bekkenfysiotherapeut. Vanaf de start van Zij vrouwenzorg is ICL het team komen versterkten en heb ik bijna wekelijks spreekuur in het gezellige gebouw van ‘Zij Vrouwenzorg’.

Leefstijl en functioneren van het menselijk lichaam hebben mij altijd geïnteresseerd en daarnaast ben ik graag onder de mensen. Het vak fysiotherapie biedt dit allemaal. Het is een beroep waarbij je actief bezig kan zijn en anderen kan helpen in het makkelijker/ beter kunnen bewegen. In 2018 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik begonnen met werken als reguliere fysiotherapeut. Kort na het starten van mijn loopbaan als fysiotherapeut miste ik een stuk verdieping en voldoening. Dit heb ik kunnen vinden in de bekkenfysiotherapie.

Ik vind het belangrijk om een veilige sfeer te creëren waarbij men de ruimte heeft of zijn/haar verhaal te doen. Daarnaast is het van belang om niet alleen naar de klachten te kijken maar ook naar de gevolgen van de klachten op het dagelijks leven. De hulpvraag van de cliënt staat voorop in het behandeltraject. Binnen het behandeltraject vind ik het belangrijk dat de cliënt niet afhankelijk van de fysiotherapie wordt gemaakt maar zelf “tools” heeft om in zijn/haar eigen omgeving aan de slag te gaan. Denk hierbij aan oefeningen, informatie en adviezen die thuis toegepast kunnen worden.

Klachten in het bekkengebied komen veel voor. Op een aantal van deze klachten rust nog een taboe of weet men niet dat bekkenfysiotherapie hulp kan bieden. Het is mijn drijfveer om hier verbetering in te brengen. Deze verbetering kan onder andere teweeg worden gebracht door klachten bespreekbaar te maken, meer bekendheid te geven over de meerwaarde van bekkenfysiotherapie en aandacht te besteden aan preventie van klachten. Bijvoorbeeld vrouwen die rond de menopauze, klachten krijgen binnen het bekkengebied. Deze klachten zijn soms te herleiden naar één of meerdere zwangerschappen in het verleden. Door deze vrouwen gedurende en na de zwangerschap middels bekkenfysiotherapie te begeleiden kunnen klachten later voorkomen of eerder opgemerkt worden.

Naast mijn werk ben ik zelf ook graag actief bezig, doe ik aan hardlopen en volg ik groepslessen bij mijn sportschool. Verder ben ik graag omringd met familie en vrienden en geniet ik het liefst met hen van het mooie bourgondische leven in Maastricht. Wanneer ik langer vrij ben ga ik graag op vakantie in het buitenland, een rondreis door Noorwegen en Canada staan nog hoog op mijn lijstje.