Ontdek balans en vitaliteit
met de kracht van osteopathie!

Behandeling van de oorzaak, niet alleen de symptomen!
In plaats van zich alleen te richten op het verlichten van symptomen, richt een osteopaat zich op het vinden en behandelen van de onderliggende oorzaak van de klachten. Door de balans en functionaliteit van het lichaam te herstellen, kan osteopathie langdurige verlichting bieden.

Osteopathie maakt gebruik van handmatige technieken en is over het algemeen veilig en niet-invasief. Het vermijdt het gebruik van medicijnen of chirurgische ingrepen, wat aantrekkelijk kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke behandelopties.

Baby’s

Baby’s maken in een korte tijd een grote ontwikkeling door en daardoor ontstaan er soms problemen met huil, drink of slaapgedrag.
Een oorzaak hiervan kan overprikkeling van de zenuwen zijn die het slaap- en waakritme en het slikpatroon reguleren.

Door overprikkeling van die zenuwen kan een baby overmatig huilen en bewegingsbeperkingen veroorzaken in de schedel, bekken of wervelkolom. Ook elders in het lichaam kunnen spanningen en blokkades tot vervelende kwaaltjes leiden en hierdoor kan een baby ook onrustig of huilerig worden. Veelvoorkomende kwaaltjes zijn reflux, krampjes en stoelgangklachten. In veel gevallen kan een osteopaat helpen bij die problemen.

Met zachte technieken kan een osteopaat in het lichaam van de baby bewegingsbeperkingen in de schelen en lichaam verlossen. Dat zorgt voor een normale functie van alle lichaamsstructuren en hierdoor kan het kindje zich goed ontwikkelen en rustiger slapen.

Kinderen

Bij peuters of oudere kinderen kunnen de weefsels ook hun natuurlijke beweeglijkheid verliezen. Bijvoorbeeld door een val, ziekte of een operatie. Klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, bedplassen, obstipatie, allergieën en astma worden ook door de osteopaat behandeld.

Naast bovenstaande klachten ondersteund een osteopaat ook in de motorische ontwikkelingsproblemen, gedrag- en leerproblemen, hyperactiviteit, dyslexie en dyspraxie.

Het eerste medisch
en maatschappelijk vrouwencentrum
van Limburg!

Openingstijden

Openingstijden

Openingstijden variëren
per specialist en activiteit

Tarieven en vergoeding

Tarieven en vergoeding

Gratis, vergoed vanuit basisbeurs of vergoed vanuit aanvullende beurs

Bezoek ons!

Bezoek ons!

Hei Grindelweg 82
6414 BT Heerlen