Lobke Brouns - Verkooijen
Verloskundige | Echoscopist.

Mijn naam is Lobke Brouns – Verkooijen, en ik ben geboren en getogen in het prachtige Zuid-Limburg. Tijdens mijn opleiding tot verloskundige kreeg ik de kans om stage te lopen bij Lotus Verloskundig Centrum. Deze ervaring beviel zowel mij als de praktijk zo goed dat ik direct na mijn afstuderen hier aan de slag kon!

Van jongs af aan wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. Ik kom zelf uit een gezin met zeven kinderen, waarbij ik de jongste ben. Mijn oudere broers en zussen kregen al kinderen toen ik nog jong was. De eerste bevalling die ik ooit heb gezien, was dan ook die van mijn eigen zus. Dat was echt bijzonder! Mijn enthousiasme voor dit vak groeit nog steeds met de dag. Het is voor mij een voorrecht om toekomstige ouders te mogen begeleiden tijdens deze kostbare periode. Elke geboorte blijft voor mij bijzonder, en ik vind het prachtig om het ontstaan van nieuwe ouders mee te maken.

Als verloskundige hecht ik veel waarde aan zorg op maat. Dit betekent dat (aanstaande) ouders de ruimte en vrijheid krijgen om hun eigen keuzes te maken, en dat ze hierbij goed geïnformeerd en gesteund worden. Hierdoor kunnen ze met een goed gevoel terugkijken op deze belangrijke periode in hun leven, ongeacht hoe de zwangerschap, bevalling en kraamperiode verlopen.

In mijn vrije tijd geniet ik van gezelligheid, of het nu is door spelletjes te spelen of ergens een drankje te doen. Daarnaast ben ik dol op het bakken van de mooiste (en lekkerste) taarten, en je kunt me vaak achter de naaimachine vinden terwijl ik schattige kleertjes maak voor mijn neefjes en nichtjes.