Judith Walter
Osteopaat | Baby- en Kinderosteopaat.

Judith heeft in 2012 haar studie osteopathie met de titel master of science in osteopathic medicine (summa cum laude) afgerond. Tevens kreeg zij haar D.O. (diploma osteopathie). Voorheen heeft zij 10 jaar met veel plezier als fysiotherapeute gewerkt, waarin zij in 2002 aan de Hogeschool Zuyd afstudeerde.

Zij behandelde vanaf begin af aan zowel volwassenen als ook kinderen door haar fulltime werk te verdelen over twee banen. Deels werkte zij in verschillende praktijken in Duitsland en Nederland, met mensen met de meest uiteenlopende klachten. Het andere deel werkte zij in een medisch kinderdagverblijf in Duitsland, waar zij kinderen met verschillende ziektebeelden behandelde. De meest voorkomen problematiek bij kinderen waren motorische achterstand, concentratie- en gedragsstoornissen. Juist deze kinderen wekten de behoefde in haar, om kinderosteopathie te leren, om deze veel voorkomende problemen beter de baas te kunnen worden of nog mooier, deze misschien wel te helpen voorkomen!

Ook in de therapie van volwassenen merkte zij toenemend de limitaties van haar vak (fysiotherapie) en wilde zij haar kennis van het lichaam verbreden om het in zijn complexiteit beter te kunnen begrijpen en zo vooral hardnekkige klachten de baas te worden.

Sinds eind 2014 werkt zij naast haar werkzaamheden als osteopaat in Keulen, deeltijd in haar praktijk in Heerlen. In 2016 rondde zij de postgraduate specialisatie in kinderosteopathie af.

Judith woont met haar partner, zoontje en dochtertje in Heerlen

“Hoewel osteopathie ook zeker niet de antwoord op alle vragen heeft, heb ik ongelofelijk veel meer inzicht gekregen in het functioneren en dysfunctioneren van het lichaam, gezondheid en ziekte. En de osteopathie leeft ervan, te blijven vragen. De mens staat bij deze vragen centraal! Elke patiënt is uniek en heeft zijn eigen weg achter zich, die invloed neemt op het ontstaan van zijn/ haar klacht(en). Als osteopaat vraag ik iedere keer niet alleen de patiënt, maar ook het lichaam, om mij het verhaal te vertellen. En ik neem het verhaal serieus. Uiteraard mag uzelf ook vragen stellen, het gaat immers om u of u kind!

Mijn doelstelling is heel eenvoudig: helpen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen werk ik waar nodig, mogelijk en gewenst ook met andere disciplines samen. Als ik zelf het gevoel heb u niet te kunnen helpen, of osteopathie alleen niet voldoende is om het probleem te verhelpen, zal ik niet aarzelen om u door te sturen. Goede en efficiënte zorg ligt voor mij in interdisciplinaire samenwerking en in een goede communicatie. Daarbij zijn cursussen en het volgen van wetenschappelijke ontwikkelingen in de osteopathie en gerelateerde vakken een must voor serieus werkende osteopaten. Immers wordt hierdoor de kwaliteit, waar u recht op hebt, gewaarborgd.”